Η Περιοχή

Οι παραλίες από το Στρατώνι ως και τα Νέα Ρόδα θεωρούνται από πολλούς οι ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής και όχι άδικα. Τα παρθένα δάση που απλώνονται ανατολικά και βόρεια της Ιερισσού φιλοξενούν χλωρίδα  και πανίδα σπάνιας ομορφιάς. Η ορεινή Χαλκιδική με τα πανέμορφα χωριά της, την μοναδική γαστρονομική κουλτούρα της και τα οργανωμένα μονοπάτια μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη που αναζητά κάτι περισσότερο από την θάλασσα.

Διαδρομές στην ιστορία και στον πολιτισμό της γης του Αριστοτέλη.

Η περιοχή που βρίσκεται η Kiparissi Villa είναι ιδανική για να βιώσει ο επισκέπτης ένα μεγάλο εύρος εμπειριών μέσα από πλούσιες πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές.

Στον τόπο που βρίσκεται σήμερα η Ιερισσός υπήρχε η αρχαία πόλη της Ακάνθου. Απομεινάρια της εντοπίστηκαν και αποτελούν πλέον έναν πανέμορφο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο που απλώνεται σε τρεις λόφους.

Τα αρχαία Στάγειρα είναι η πατρίδα του μεγάλου παγκόσμιου φιλόσοφου. Το 2016 ανακοινώθηκε πώς πιθανότατα εντοπίστηκε ο τάφος του Αριστοτέλη. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία με θέα στη θάλασσα και η επίσκεψή του μπορεί να συνδυαστεί με το φιλοσοφικό πάρκο του Αριστοτέλη που βρίσκεται στα Στάγειρα.

Ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα στην κλασική αρχαιότητα εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια των Περσικών Πολέμων από τον Ξέρξη, ώστε να διευκολύνει την διέλευση του στόλου του.  Ίχνη του τεράστιου αυτού έργου είναι σήμερα ακόμη εμφανή στην περιοχή.